Buurtwerk Posthof helpt bij wegwerken digitale kloof

pilootprojecten
Openbaar domein

Buurtwerk Posthof in Berchem krijgt 150 tweedehands laptops van de stad Antwerpen. Deze computers worden gebruikt om de digitale kloof te verkleinen.

Het Stedelijk Onderwijs zamelde tijdens de eerste lockdown via verschillende kanalen tweedehands laptops in om gezinnen te helpen bij thuisonderwijs. Na intensief gebruik van die toestellen blijken er 850 niet langer te voldoen voor gebruik in het onderwijs. Het Stedelijk Onderwijs schenkt die nu via de stad aan organisaties die werken aan het wegwerken van de digitale kloof bij de inwoners.

“Door de coronacrisis werd duidelijk dat er nog veel mensen niet mee zijn met de digitale trein”, zegt Erica Caluwaerts (Open Vld), Antwerps schepen van Digitalisering. “Ik vind het fantastisch dat het hier niet bij blijft en we deze werking kunnen voortzetten. We zien dat niet alleen opleiding van belang is om de digitale kloof te dichten, maar ook materiaal.”

150 van die op te frissen laptops schenkt de stad nu aan het digibankproject van Buurtwerk Posthof vzw en Steunpunt Tewerkstelling. Zij zullen de laptops reviseren en uitlenen aan kwetsbare Antwerpenaars. Het digibankproject zorgt ook voor een helpdesk waar inwoners terechtkunnen om hun oude toestellen te laten opfrissen. Verder organiseert de digibank opleidingen op maat van werkzoekenden en voorziet ze ondersteuning bij internetbankieren en Tax-on-web. (svw)

Deel dit bericht: