Ook dat nog: afrit Linker-oever dicht

pilootprojecten
Openbaar domein

Net nu de de Sint-Annatunnel gesloten is, wordt op Linkeroever ook nog gewerkt aan het wegdek van de Blancefloerlaan. Voor die asfalteringswerken is de straat deels afgesloten, alsook de afrit Linkeroever vanop de Antwerpse Ring.

Van maandagmorgen 25 april tot en met vrijdagnamiddag 13 mei voert de stad Antwerpen asfalteringswerken uit op de Blancefloerlaan. Ook enkele greppels worden hersteld. Daarvoor is de afrit Linkeroever afgesloten, net als de Blancefloerlaan tot aan het kruispunt met de Hughes C. Pernathlaan. In theorie moest de afrit Linkeroever niet afgesloten worden voor de asfalteringswerken. “Die beslissing kwam er na overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer”, legt schepen voor Openbaar Domein Erica Caluwaerts (Open Vld) uit. “Door het afsluiten  van de Blancefloerlaan zou er namelijk te veel verkeersopstopping zijn op het kruispunt, waar ook drie  tramlijnen passeren.”

Verkeer dat vanop de Antwerpse Ring komt en naar Linkeroever wil, moet de omleiding volgen via de naburige afrit Sint-Anna – Linkeroever. Het verkeer dat vanuit Zwijndrecht komt en naar Linkeroever wil, moet omrijden via de noordelijke verbindingsweg en de kluifrotonde aan Waaslandhaven-Oost, om zo uit te komen op de Charles de Costerlaan. (jtp)

Deel dit bericht: