Stadsbestuur ontvangt Antwerp Pride op stadhuis: “Pride laat de stad schitteren, de stad laat Pride schitteren”

pilootprojecten
Openbaar domein

Antwerp Pride 2022 is nu volledig van start gegaan meteen spetterend openingsfeest in OLT Rivierenhof – en  een klein akkefietje met Liliane Saint-Pierre in de marge. Momenteel wordt de festivalsite op de Zuiderkaaien naarstig opgebouwd en alles in gereedheid gebracht voor de Parade op zaterdag. Maar eerst passeert het team achter Pride nog in het stadhuis voor een officieel bezoek.

Pride-organisator Bart Abeel en zijn team werden donderdagavond feestelijk verwelkomd door waarnemend burgemeester en eerste schepen Koen Kennis (N-VA), aangezien Bart De Wever (N-VA) nog tot en met volgende week met vakantie is, en door schepen van Economie en Werk Erica Caluwaerts (Open Vld). De Wever laat wel  weten dat “er nog werk aan de winkel is in onze stad op het vlak van verdraagzaamheid, erkenning en respect”.

“Onaanvaardbaar”

Een boodschap die Kennis herhaalt en verder verwijst naar de enquête van Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws  waaruit blijkt dat één op de vier personen uit de LGBTQIA+-gemeenschapen vroeg of laat te maken krijgt met fysiek geweld. “Dat is onaanvaardbaar”, aldus Kennis. “Vandaar ook de ondersteuning van Antwerp Pride door onze stadsadministratie en de politiediensten. Ook zij vertegenwoordigen Pride. In deze stad moet iedereen zichzelf kunnen zijn.”

“Hiernaast, in de trouwzaal van ’t stadhuis, spreken we bij een vijftiende verjaardag steevast van een kristallen huwelijk”, klinkt het feestelijker. “Antwerp Pride laat de stad alle kleuren van de regenboog zien, met dit jaar ook weer een enorm pallet aan activiteiten. Van informatief over educatief, demonstratief en voor sommigen misschien wel provocatief. Maar Antwerp Pride is toch vooral een groot feest. Pride laat de stad schitteren, maar evengoed vice versa: de stad laat de Pride schitteren.”

Deel dit bericht: