Duo lanceert nieuw bedrijf Vino & Cibo: “Delicatessen rechtstreeks geïmporteerd vanuit Italië”

pilootprojecten
Openbaar domein

De Kapelse ondernemer Mirko Paglia (42) met Italiaanse roots heeft samen met Indy Van Aelst (28) Vino & Cibo opgericht.

Het bedrijf importeert kwaliteitsvolle lekkernijen uit Italië. De focus ligt vooral op andere bedrijven, al kunnen ook particulieren bestellen.

Met SeventyFour Creations heeft Paglia zijn eigen evenementenbureau. Door de coronacrisis moest hij zichzelf heruitvinden. “Ik ben in samenwerking met Tempo Per Te van Nadia Onraet begonnen met Studio Unboxed”, zegt hij. “Zo konden bedrijven in tijden van corona onder meer virtuele demonstraties en events organiseren. Voor de camera wordt bijvoorbeeld een box uitgepakt, die iedereen thuis heeft gekregen. Dat zorgt voor het nodige entertainment. Vaak kreeg ik de vraag van klanten waar ze bijvoorbeeld dat flesje wijn konden vinden.”

Daardoor besloot hij een nieuwe onderneming uit de grond te stampen in samenwerking met Indy Van Aelst.  “We importeren delicatessen van A tot Z rechtstreeks vanuit Italië: wijnen, bieren, amaretto, olijfolie, balsamico, sauzen, confituren, nougats, chocolade… Heel dichtbij staan we bij die producten. Ik ben een paar weken  geleden nog naar Parma geweest om te selecteren. Ons gamma is vrij exclusief. We bieden bijvoorbeeld de  pasta die de sterrenchefs in Italië gebruiken. We mikken over het algemeen op kwaliteitsvolle producten, die wel toegankelijk en betaalbaar zijn”, vertelt Paglia. “Een grote troef zijn onze geschenkverpakkingen, die op maat kunnen worden samengesteld. Die zijn ideaal als relatiegeschenk.” Culinaire ontdekkingsreis

De officiële lancering van Vino & Cibo, wat vrij vertaald drinken & eten betekent, gebeurde woensdag in Liv’in Room 121 op de Noorderlaan in Antwerpen. Kapels burgemeester Dirk Van Mechelen (Open Vld) en Antwerps schepen voor Lokale Economie Erica Caluwaerts (Open Vld) kwamen het Italiaans lintje doorknippen. Vervolgens genoten de genodigden van een culinaire ontdekkingsreis. Verschillende Italiaanse producenten waren voor het evenement naar Antwerpen afgezakt, waaronder Giorgia Cortese, exportverantwoordelijke van wijngoed Vini Fieramosca uit Barletta (Puglia). Als kers op de taart kregen de gasten vijf bereide Italiaanse gerechtjes te proeven.

Www.vino-cibo.com

Deel dit bericht: