“Geweldig te zien dat stad in innovatie investeert”

pilootprojecten
Openbaar domein

ANTWERPEN – Begin dit jaar lanceerde stad Antwerpen een oproep naar kmo’s om innovatieve investeringsprojecten in te dienen die de economie stimuleren. Een jury selecteerde acht heel diverse inzendingen. Classified Cycling is er daar een van.

“Het is geweldig te zien dat de stad Antwerpen investeert in innovatie”, klinkt het bij CEO Mathias Plouvier. “Wij zijn vereerd om bij de mooie selectie te horen en kunnen zo onze missie voor high-tech duurzame mobiliteit  naar een hoger niveau tillen.” Classified Cycling ontwikkelt en produceert schakelsystemen voor sportfietsen.

Onder de andere geselecteerde projecten zijn er onder meer ook projecten om spoedleveringen via drones uit te voeren, koolstofdioxide te recycleren of artrose beter te behandelen. De geselecteerde projecten ontvangen in totaal 800.000 euro financiële steun van de stad. De projecten moeten binnen een termijn van zes maanden gerealiseerd worden. Op basis van hun voorstel krijgen de bedrijven een bedrag van 40.000 tot 150.000 euro, of maximaal 75 % van de totale kosten. “Het doet me plezier dat onze oproepen naar ondernemers keer op keer een succes zijn”, klinkt het tevreden bij Erica Caluwaerts, schepen voor economie, innovatie, industrie en digitalisering. “Dit bewijst dat Antwerpen de ideale voedingsbodem is voor innovatief ondernemerschap. We zijn onlangs ook bekroond als ondernemingsvriendelijke stad.” (VADE)

Deel dit bericht: