Groenere Scheldeboorden op Linkeroever stapje dichterbij

pilootprojecten
Openbaar domein

Antwerpen De Scheldeboorden op Linkeroever moeten er over een aantal jaren totaal anders en een stuk groener gaan uitzien. Begin 2023 wordt er een Masterplan voor de waterkant gepresenteerd.

Het college keurde vrijdag de analyse- en visienota voor de Scheldeboorden goed. Dat is een stap naar het Masterplan en de uiteindelijke aanpak van de waterkant op Linkeroever worden. Die verandert in een wandelpromenade van zes kilometer.

De Scheldeboorden Linkeroever moeten de groene tegenpool worden van de versteende kaaien aan de overkant. Er komt een slingerend pad langs de boorden van de Schelde en tussen het groen. In sommige gevallen zal het pas ook langs de straatzijde liggen.

“Er zal ook ruimte zijn voor kleinschalige recreatie en tegelijkertijd wordt ook dat deel van de Schelde teruggegeven aan de bewoners. Verder moet het trekpleister worden voor alle Antwerpenaren”, zeggen de schepenen Erica Caluwaerts (Open Vld) en Annick De Ridder (N-VA). Ze zijn respectievelijk verantwoordelijk voor Publiek Domein en Ruimtelijke Ordening.

Het plan zal worden gerealiseerd in delen. Deze legislatuur is er budget voorzien voor de omvorming van deelgebied Noord (van de Charles De Costerlaan tot aan het Sint-Annabos) en voor deelgebied Zuid (van de grens met Burcht tot aan de Galgenweellaan). De rest van het project is voor na 2024. pvdp

Deel dit bericht: