Kammenstraat meer dan 2 weken autovrij tijdens koopjesperiode

pilootprojecten
Openbaar domein

Ook dit jaar wordt tijdens de solden de Kammenstraat afgesloten voor auto’s, van komende vrijdag 1 juli tot maandag 18 juli. Net zoals voorgaande jaren zal de verdwijnpaal aan het kruispunt van de Kammenstraat met de Oudaan omhoog gaan tussen 11 en 19 uur. Stad Antwerpen werkte tijdelijke verkeersmaatregelen in de omgeving uit om lokale bewoners en bezoekers een vlotte doorgang te bieden.

De Kammenstraat ligt vlak bij het voetgangersgebied van de Wilde Zee. Door de straat autovrij te maken vergroot de stad het voetgangersgebied en kunnen shoppers ongehinderd hun inkopen doen.

De verdwijnpaal op de hoek van de Oudaan met de Kammenstraat zal omhoog gaan, elke dag van de periode tussen 11 en 19 uur. In de omgeving worden op dat moment tijdelijke verkeersmaatregelen genomen. Daardoor kan het openbaar vervoer blijven functioneren, kunnen bewoners in hun buurt blijven parkeren en blijven de parkings in de binnenstad vlot bereikbaar. Buurtbewoners zijn op de hoogte gebracht met een infobrief.

In volgende omliggende straten verandert tijdens de koopjesperiode tijdelijk de verkeerssituatie:

  • Everdijstraat: afgesloten ter hoogte van de parking Oudaan;
  • Geefsstraat: autoverkeer toegelaten en verplicht rechtsaf van Geefsstraat naar Schoenmarkt;
  • Lombardenstraat: dubbelrichtingsverkeer en plaatselijk parkeerverbod;
  • Oudaan: vanuit de parking Oudaan verplicht links afslaan richting Lange Gasthuisstraat;
  • Sint-Antoniusstraat en Sleutelstraat: afgesloten aan de Kammenstraat.

De parkeergeleiding wordt aangepast naar een route zonder de Kammenstraat. Ter hoogte van de Oudaan en de Lombardenvest komen verkeersborden met de gewijzigde verkeerssituatie. De Leopoldstraat en Kasteelpleinstraat krijgen signalisatie dat de Kammenstraat autovrij is.

Deel dit bericht: