Meer groen op het kruispunt Legende-, Oppergaai,- en Kruisboogstraat

pilootprojecten
Openbaar domein

In samenwerking met de stad gaat Ekeren volop voor de ontharding. Via Antwerpen Breek Uit maakt het openbaar bestuur het openbaar domein klaar voor de toekomst door meer ruimte te creëren voor groen en water.

EKEREN-SCHOONBROEK

Het district vergroent 950m2 aan het kruispunt Legendestraat, Oppergaaistraat en Kruisboogstraat in de wijk Schoonbroek. Concreet wordt het kleine graspleintje op het kruispunt uitgebreid zodat het aansluit bij het openbaar groen tussen Legendestraat en Kruisboogstraat. De werken duren tot 25 maart 2022. Bewoners en bezoekers volgen de aangeduide omleiding.

“In Ekeren vormen we her en der grijze stenen vlakten om tot groene verblijfsruimten waar water meer plaats krijgt om de bodem in te dringen. Op die manier worden ook deze buurten aangename plekken om te wonen en elkaar te ontmoeten”, zegt Koen Palinckx (N-VA), districtsburgemeester en bevoegd voor openbaar domein. Na de ingreep zorgt de stedelijke groendienst voor de aanplanting van 14 bomen: 8 stuks worden in het voorjaar nog geplant, de resterende 6 stuks krijgen een plekje vanaf het najaar 2022.

Volgens de Antwerpse schepen voor openbaar domein Erica Caluwaerts (Open vld) wordt het project Antwerpen Breekt Uit ook in Ekeren steeds concreter. “Investeren in vergroenen en verblauwen is slim investeren. Naast de gekende voordelen als verkoeling in bestrijding van wateroverlast, brengt groen in je straat mensen samen.” (mawo)

Deel dit bericht: