Nieuwe voetgangers- en fietsersbrug tussen Park Groot Schijn en speelbos klaar

pilootprojecten
Openbaar domein

De nieuwe voetgangersbrug die Park Groot Schijn in Deurne met het naastgelegen speelbos verbindt, is af.

Park Groot Schijn legt in het hele gebied ‘kamers’ vast waarbinnen een bepaalde activiteit kan plaatsvinden. Die kamers worden met elkaar verbonden door ‘groene voegen’ waarin wandelpaden, wadi’s, zit- en ligplaatsen en de natuur een plek vinden.

15 meter lang

Het pad richting speelbos was tijdens de tweede parkaanleg al aangelegd, met de brug over de rivier is het speelbos nu ook echt verbonden met de rest van het park. Zo kan je die speelzone niet meer enkel via de toegang op de Ruggeveldlaan maar ook makkelijk en veilig vanuit Park Groot Schijn bereiken. De brug, die zo’n 15 meter lang en 3 meter breed is, is uitgevoerd in beton en heeft een cortenstalen borstwering.

”Perfecte timing””

”De timing is perfect””, reageert schepen voor openbaar domein Erica Caluwaerts (Open Vld). ”Met de lente voor de deur zorgt de nieuwe brug voor een directe verbinding tussen het park en het speelbos. Zo biedt het park nog meer mogelijkheden voor wandelaars, fietsers en sportievelingen om met volle teugen te genieten van de open, groene ruimte.””

Momenteel wordt ook de aanleg van het laatste stuk park, ter hoogte van de begraafplaats en langs de noordelijke sportkamer, voorbereid. De uitvoering start tegen de zomer van 2022, om als alles vlot loopt tegen de zomer van 2023 helemaal klaar te zijn. (BJS)

Deel dit bericht: