Rozemaaipark krijgt centraal plein en sport- en speelplekken

pilootprojecten
Openbaar domein

Het schepencollege van de stad Antwerpen keurde het concept goed voor de tweede fase van de heraanleg van het Rozemaaipark in Ekeren. Het park krijgt onder meer een centraal plein en nieuwe speel- en sportplekken. De werken vinden plaats in 2024.

Marc Wouters

Het Rozemaaipark in Ekeren ligt langs de Ekersesteenweg tussen de A12 en de Oude Landen. In 2019 werd de eerste fase van de aanleg gerealiseerd. Er breekt nu een nieuwe stap aan in de verdere transitie van de woonwijk Rozemaai.

De basis van het ontwerp komt uit het Masterplan Rozemaai, dat een langetermijnvisie van de hele wijk omvat. Het masterplan schetst een toekomstbeeld van een groene en recreatieve omgeving en schept een stedenbouwkundig kader voor de bestaande en nieuwe bebouwing.

‘Het openleggen van de Donke Beek, die dwars door het park loopt, geeft een extra boost aan de buurt’, zegt schepen van Openbaar Domein Erica Caluwaerts (Open VLD). ‘Een centraal plein fungeert binnenkort als schakelpunt tussen de twee delen van de wijk en verhoogt de beleving van het park en de buurt. Het wordt een plek voor ontmoeting, verbinden en verblijven.’

Op zaterdag 21 mei organiseert de stad Antwerpen een participatiemoment, waarop de buurtbewoners een eerste impressie kunnen krijgen van de ontwerpen en mee kunnen nadenken over de vormgeving van het park.

Deel dit bericht: