Wat voorafging 7 maanden strijd

pilootprojecten
Openbaar domein

In november 2021 gaan Beels en Marinower in de clinch over de subsidies voor vzw Gatam, die jongeren begeleidt die zonder diploma de schoolbanken dreigen te verlaten. In 2020 kreeg de vzw nog 795.000 euro van de stad, uit het budget van toenmalig schepen van Werk Claude Marinower. Volgens Marinower valt de vzw niet onder de bevoegdheid ‘werk’, maar hoort hij thuis bij ‘onderwijs’, het domein van schepen Jinnih Beels. Daar  werd het bedrag herleid tot nul. Dinsdag werd de discussie verdergezet in de raadscommissie van schepen Erica Caluwaerts (Open Vld) en woensdag in die van Jinnih Beels.

Beels: “Wij hebben de afgelopen maanden herhaaldelijk gevraagd aan schepen Caluwaerts wat de plannen zijn met Gatam. Eind maart heb ik te horen gekregen dat de subsidies worden stopgezet.”

Marinower: “Al in november 2019 was bekend dat we de financiële steun voor dit project zouden afbouwen. Nu doen alsof u van niets wist, is een loopje nemen met de waarheid.”

Volgens Marinower had Beels de kans om de financiering over te nemen. “Jullie zeiden dat jullie dit niet konden omdat er geen meting of evaluatie was van het project. Nochtans ondersteunt uw kabinet wel een ander project, sinds begin 2021. Zonder te meten, zonder evaluatie wordt 1 miljoen euro toegekend tot en met 2024.”

Om welk project het ging wilde Marinower niet kwijt. Maar de andere commissieleden wilden het wel weten.

Deel dit bericht: