“We begeleiden ook 250 kwetsbare werkzoekenden”

pilootprojecten
Openbaar domein

ANTWERPEN – In december vorig jaar maakte de stad 920.000 euro vrij voor een stevige injectie in de lokale economie en de arbeidsmarkt. Na twee oproepen volgden de selectierondes en werden negen nieuwe projecten geselecteerd om te starten.

Er waren twee oproepen naar partners, ondernemers en organisaties om oplossingen voor de personeelskrapte op de arbeidsmarkt te realiseren. Voor de oproep ‘Hefbomen voor een betere instroom op de werkvloer’ koos de stad vier bedrijven en organisaties die werkgevers begeleiden om jobs duurzaam te verankeren en werkzoekenden de kans te geven om in te stromen op de arbeidsmarkt. “Met deze geselecteerde projecten slagen we erin om twee ambities te realiseren: we beiden een oplossing voor onze bedrijven in hun zoektocht naar personeel, en we zorgen voor meer dan 100 duurzame aanwervingen van Antwerpse werkzoekenden”, aldus Erica Caluwaerts, schepen voor Werk, Economie en Industrie.

De geselecteerde projecten zijn ‘Studio Switsj’ van Mooi Werk Makers, ‘Hefboom naar anderstaligen’ van Randstad Risesmart Employability, ‘I-Diverso’ en een project van Kuehne+ Nagel nv. Er wordt ook steun gegeven aan vijf projecten om kwetsbare werkzoekenden te coachen naar ondernemerschap. “Met deze projecten realiseren we een pittige en persoonlijke begeleiding”, aldus nog de schepen. “Hiermee begeleiden we op maat 250 kwetsbare werkzoekenden en werkenden in Antwerpen naar ondernemerschap.” De geselecteerde projecten voor dit traject zijn van Integraal vzw, Muslinked vzw, Saamo Antwerpen vzw, Unizo Provincie Antwerpen en Fleks vzw. (VADE)

Deel dit bericht: