Anderhalve maand spoorwerken op de Schoenmarkt, heraanleg Meirbrug volgt nog deze legislatuur

pilootprojecten
Openbaar domein

Nog tot en met half juni zal er gewerkt worden aan de tramsporen op de Schoenmarkt. De sporen worden vernieuwd. Die werken verlopen in twee fases. ’s Nachts wordt de rijbaan in beide richtingen afgesloten. Overdag blijft de tram rijden.

Antwerpen

Elien Van Wynsberghe

Tot en met dertien juni zal er allereerst ’s nachts worden gewerkt. Voetgangers ondervinden daar geen hinder van maar de rijbaan wordt volledig afgesloten. Fietsers moeten dus een omleiding volgen en plaatselijk verkeer wordt omgeleid via de Sint-Katelijnevest.

In een eerste fase wordt er ook overdag gewerkt aan de sporen richting de Groenplaats. Die werken duren tot en met 22 mei. De rijbaan richting de Groenplaats is afgesloten en zowel fietsers als gemotoriseerd verkeer moeten een omleiding volgen.

Vanaf 23 mei tot en met 13 juni wordt er dan overdag gewerkt aan de sporen richting de Meirbrug. Dan wordt de rijbaan in die richting afgesloten en moeten fietsers en gemotoriseerd verkeer een andere omleiding volgen.

Via Sinjoor

Het gaat om administratieve onderhoudswerken van De Lijn, zo laat schepen van Openbaar Domein Erica Caluwaerts (Open Vld) weten. En dus niet om (voorbereidende) werken voor de verdere realisatie van de Via Sinjoor die onder meer een heraanleg van de Meirbrug inhoudt.

De Via Sinjoor moet zorgen voor een wandelpromenade van het Centraal Station via de Meir en de Groenplaats tot aan de Schelde. De Meirbrug wordt daarbij autoluwer gemaakt. “De heraanleg van de Meirbrug staat nog steeds ingepland voor deze legislatuur.” Maar het definitieve ontwerp daarvoor is nog niet rond.

Deel dit bericht: