Persuitnodiging: Stad lanceert Antwerpse gamemap in aanloop WK Counter-Strike

pilootprojecten
Openbaar domein

Stad Antwerpen lanceert ‘Antwerp Harbor’, een map in het spel Counter-Strike, naar aanleiding van het WK Counter-Strike dat binnenkort plaatsvindt in Antwerpen. Een unieke gebeurtenis voor België, nooit eerder vond een eSports-toernooi van deze omvang plaats in de Benelux. Op deze manier wil Antwerpen zich als hotspot voor esports profileren, maar ook de internationale gaming community verleiden om de stad te ontdekken.

Van 19 tot 22 mei zullen tienduizenden fans van over heel de wereld afzakken naar Antwerpen voor het WK Counter-Strike in het Sportpaleis. Vanaf 9 mei starten de kwalificatiewedstrijden al in het Radisson Blu hotel.

Counter-Strike behoort tot de populairste games ter wereld en het evenement zal, naast een fysiek publiek, dan ook door miljoenen kijkers wereldwijd via livestream bekeken worden. Dit wereldkampioenschap is mede mogelijk gemaakt dankzij het Belgische gaming- en esportsbedrijf META.

Game booth

Op zaterdag 7 mei vanaf 11 uur staat in de Stadsfeestzaal een game booth, waar iedereen die wil de Antwerpse map kan komen uittesten in Counter-Strike. Die map is speciaal voor de gelegenheid ontwikkeld en toont een fictieve wereld gebaseerd op de haven, met daarin een aantal typische Antwerpse landmarks en objecten.

Persmoment

Stad Antwerpen nodigt de pers van harte uit op de voorstelling van de map ‘Antwerp Harbor’ en de kickoff van het WK Counter-Strike, in aanwezigheid van burgemeester Bart De Wever en schepen voor marketing en communicatie Erica Caluwaerts, op zaterdag 7 mei om 14.00 uur op het middenplein van de Stadsfeestzaal (Meir 78, 2000 Antwerpen). Ook Steven Leunens, CEO van META , Anton Van Gorp, coach van het Amerikaans team Complexity, en Eefje Depoortere, host van het WK, zullen aanwezig zijn.

We starten met een korte toelichting bij de campagne en de organisatie van het WK in Antwerpen. Daarna is er de kans om met de aanwezige partners in gesprek te gaan en vragen te stellen. Ook krijgen de aanwezigen de kans om een spelletje te spelen tegen ambassadeur William Boeva.

Deel dit bericht: