“Antwerpenaren, laat jullie vaccineren”: gemeenteraad eensgezind achter oproep meerderheid

pilootprojecten
Openbaar domein

De gemeenteraad keurde maandag eenparig een motie van meerderheidspartijen N-VA, sp.a en Open Vld goed die de Antwerpenaren oproept om zich te laten vaccineren. “We hopen daarmee een zo groot mogelijk aantal twijfelaars te overtuigen”, zegt mede-initiatiefnemer Kevin Vereecken (N-VA), tevens urgentiearts bij ZNA.

Vereecken diende de motie samen met partijgenote – en UZA-oncologe – Sevilay Altintas, Hicham El Mzairh (sp.a) en Erica Caluwaerts (Open Vld). “We moeten niet naïef zijn en denken dat een gemeenteraad alle Antwerpenaren naar het vaccinatiecentrum kan jagen. Maar we wilden toch iets doen: heel wat mensen, ook in de zorg, twijfelen of weigeren zelfs een vaccin. Vaak is dat omdat ze zich laten misleiden door bepaalde websites. Daarom is een signaal nodig: informeer je correct, op betrouwbare websites, bij je huisarts of de apotheker”, stelt Vereecken.

Hicham El Mzairh maakt zich zorgen over bepaalde campagnes op sociale media tegen vaccinatie. “We roepen daarom de Antwerpenaren op om zich te laten inenten. Zo herwinnen we onze vrijheid en tonen we ons solidair met alle zwaar getroffen mensen en sectoren. Het is ook belangrijk om er naast alle digitale boodschappen van de stad – vertaald in zeer veel talen – voor te zorgen dat we ook mensen zonder internet bereiken.”

Schepen Fons Duchateau verwacht dat pas eind maart op Spoor Oost kan worden gestart met de inenting van de 65-plussers en de hoogrisicopatiënten. (PHT)

Deel dit bericht: