DISCUSSIE. Stadsschouwburg wordt gesloopt: wat moet er in de plaats komen?

pilootprojecten
Openbaar domein

“Breek het gebouw af en zet een park in de plaats.” Open Vld lanceerde het idee vier jaar geleden toen burgemeester Bart De Wever liet verstaan af te willen van de Stadsschouwburg op het Theaterplein in de Antwerpse binnenstad.

red

Het gebouw zit vol betonrot. Dat laten weghalen zou voor een miljoenenfactuur zorgen. Geld dat De Wever liever zou besteden aan een nieuwbouwproject. “Als je 25 miljoen aan dat lelijke ding moet geven, is het dan geen beter idee om iets geheel nieuws te zetten? We moeten daar eens heel goed over nadenken”, zei De Wever.

Open Vld pikte er snel op in door het idee van een park op het Theaterplein te lanceren. “Het wordt een prachtige ontmoetingsplaats. Stadsontwikkeling is durven. Heilige huisjes moeten plaats kunnen maken. Om de historische link met de Stadsschouwburg niet uit te wissen, moet er in het nieuwe park plaats komen voor openluchtvoorstellingen. De andere functies van de Stadsschouwburg kunnen gerust op andere plaatsen in de stad”, zei Erica Caluwaerts toen.

Wat vind jij van het nieuws dat de Stadsschouwburg gesloopt wordt? En wat moet er op het Theaterplein komen? Een park, of toch een nieuw theatercomplex?

Deel dit bericht: