Nieuwe campagne De Grote Verbinding doet dromen over het Antwerpen van morgen

pilootprojecten
Openbaar domein

In de nieuwe campagne voor De Grote Verbinding die vandaag start, dromen zeven Antwerpenaars over het toekomstige Ringpark achter hun hoek. “Het Antwerpen van morgen? Met mijn maten trainen in ’t park! Minder lawaai, meer gezonde lucht. Kampen bouwen in het nieuwe park!” Zo zet de stad met de campagne de voordelen van het stadsontwikkelingsproject voor de burger in de kijker.

Met De Grote Verbinding verbindt Antwerpen bestaande en nieuwe wijken aan beide kanten van de Ring. Die Ringparken zullen zorgen voor meer groen, minder lawaai en schonere lucht. Verschillende ontwerpteams zijn vandaag aan de slag om de Ringparken de komende jaren verder uit te tekenen en te realiseren.

Om de voordelen van dit gigantische stadsontwikkelingsproject in de kijker te zetten, lanceert de stad Antwerpen vandaag een nieuwe campagne. Zeven Antwerpenaars getuigen wat De Grote Verbinding concreet kan betekenen voor hun buurt. Ze vertellen in korte online getuigenissen wat er voor hen gaat veranderen op vlak van mobiliteit en leefbaarheid dankzij de nieuwe Ringparken.

Alexander (35 jaar) is enthousiast: “Ik ben een headhunter met een eigen bedrijf. Ik laat mijn bedrijfswagen meer en meer aan de kant staan en ik gebruik mijn elektrische fiets. Daarmee bereik ik mijn klanten in het centrum gewoon véél sneller. De Grote Verbinding zal voor mij een paar dingen ten goede veranderen. Zo komt er meer gelegenheid om mijn fiets te gebruiken en nog sneller bij klanten te zijn, maar mijn route wordt ook zoveel aangenamer. Ik leg het grootste deel van het traject af door het groen.” Ook Juliette (46 jaar) is blij: “Ik woon al meer dan twintig jaar op Linkeroever met mijn vier kinderen. Het leuke aan hier wonen is dat je ’s avonds na je werk thuiskomt in een oase van rust. Ik noem het ‘mijn eiland in het groen’. Ik kijk uit naar de extra speelruimte en de nieuwe parken. Die bieden niet alleen meer wandelmogelijkheden, maar vooral ook veel meer schone lucht. De Grote Verbinding maakt van Linkeroever écht een topplek voor jong en oud.” Ook jongere en oudere Antwerpenaars zijn opgetogen. Zo kijkt Dennis (8 jaar) ernaar uit dat hij zelf naar zijn vrienden zal kunnen fietsen of dat ze samen in het park zullen kunnen afspreken. Jaak (82 jaar) kan niet meer lang stappen en is dus extra blij met een park in zijn buurt, ook om nieuwe buurtbewoners te leren kennen.

Online Ringdagen

Niet alleen experten en ontwerpers zullen de nieuwe Ringparken vorm geven, elke Antwerpenaar kan meewerken aan de plannen. Vanaf 2 november 2020 stellen alle projectteams zich voor en kunnen inwoners het team van hun Ringpark ontmoeten op online Ringdagen.

De Grote Verbinding

Met ‘De Grote Verbinding’ bouwt Antwerpen aan zijn internationale reputatie als stad waar het goed is om te wonen, te werken, te ondernemen en op bezoek te komen. De Oosterweelverbinding maakt de Ring rond en de overkapping stuurt de auto’s onder de grond. Zo wordt gezorgd voor een betere mobiliteit voor stad en haven, meer groen en schonere lucht, en worden bestaande en nieuwe wijken aan beide kanten van de Ring verbonden.

De afgelopen jaren hebben de Vlaamse overheid, de stad, de haven, de burgerbewegingen en Lantis samen met de intendant voor de Oosterweelverbinding de plannen vormgegeven. Tijdens de uitvoering wordt zoveel mogelijk lokaal talent aan het werk gezet.

Deel dit bericht: