Open Vld voert actie rond verkeersveiligheid: “Fietsers verdienen dat”

pilootprojecten
Openbaar domein

De afdelingen van Open Vld district Antwerpen, Berchem en Wilrijk pleiten voor extra maatregelen om de verkeersveiligheid te verhogen. Ze voerden vrijdag actie aan Den Bell. “Naast grote projecten moet er ook aandacht zijn voor de kleinere gevaarlijke punten”, zegt gemeenteraadslid Erica Caluwaerts (Open Vld).

De Antwerpse liberalen vatten vrijdagochtend post aan het kruispunt voor het stedelijk administratief centrum Den Bell. Het oranje knipperlicht en de mini​rotonde maken dat het voor de weggebruikers onduidelijk is wie daar nu voorrang heeft.

In Wilrijk vraagt de Open Vld dat er werk wordt gemaakt van verbeterde fietsinfrastructuur in onder meer de Edegemsesteenweg, de Doornstraat, de Jules Moretuslei en de Spoorweglaan. Open Vld vraagt dat die laatste straat een fietsstraat wordt.

Grotesteenweg

Berchems Open Vld-districtsraadslid Kris Gysels wil dat er werk wordt gemaakt van een conflictvrije verkeerssituatie en meer plek voor de fietsers op het kruispunt van de Grotesteenweg met de Singel.

“Naast de grote projecten zoals de passerelle over Schijnpoort blijft het nodig om aandacht te vragen voor minder opvallende, maar daarom niet minder gevaarlijke punten”, zegt Caluwaerts. “Het is net daar dat je met verstandige en eenvoudige voorstellen grote stappen vooruit kan zetten en dat op korte termijn. Fietsers verdienen dat.”

(svw)

Deel dit bericht: