Stad Antwerpen lanceert dit najaar nieuwe app

pilootprojecten
Openbaar domein

Antwerpen De stad Antwerpen lanceert in dit najaar een nieuwe stadsapplicatie. Het opzet is om de dienstverlening en de beleving van de stad toegankelijker en dichter bij de mensen te brengen.

Het zal de huidige app van de stad vervangen.

Sacha Van Wiele

De verdere ontwikkeling van de nieuwe stadsapp komt in handen van het bedrijf Cronos Public Services & icapps. De toekomstige gebruikers zijn bewoners, bezoekers, studenten en ondernemers. Zij moeten er informatie op terug vinden over de dienstverlening, het openbaar domein en het aanbod in de stad.

“Met onze app optimaliseren we de dienstverlening en door de rechtstreeks communicatie ook samenwerking te krijgen met die gebruiker”, zegt Erica Caluwaerts (Open Vld), Antwerps schepen van Digitalisering. “Met een eigen stadsapplicatie maken we het verblijf van bewoners en bezoekers aan onze stad aangenamer. Zo zal je in één klik sluikstort kunnen aangeven, maar ook een overzicht krijgen van wat er te doen is in de stad. De A-kaart zal op een digitale manier een plek krijgen binnen de app.”

De opdracht van Cronos Public Services & icapps bevat de start van de bouw van de app, en de verdere uitbouw ervan over de komende 6 jaar.

Deel dit bericht: