“Verlaag de opcentiemen”

pilootprojecten
Openbaar domein

Als de coronacrisis achter de rug is, moet het stadsbestuur werk maken van een verlaging van de onroerende voorheffing. Een voorstel van coalitiepartij Open Vld, die daarmee ondernemers wil ondersteunen.

Het schepencollege keurde eind vorige week een reeks maatregelen goed om de lokale economie te ondersteunen. Het gaat om een pakket van vijftig miljoen euro. “Heel de situatie toont wel aan hoe kwetsbaar onze handelaars zijn en hoeveel belastingen ze doorgaans moeten ophoesten”, zegt Bavo De Mol, covoorzitter Open Vld Antwerpen. “Daarom moeten we nu al nadenken over belastingverlagingen in het post-coronatijdperk. Zo is er nog de onroerende voorheffing, die voor drie kwart uit lokale opcentiemen bestaat. Die hebben een gigantische impact op de vaste kosten. Laten we die zo snel mogelijk verlagen om zo onze handelskernen te versterken.”

Antwerps Open Vld-fractieleider Erica Caluwaerts pikt in: “Ook nadat we de strijd met het coronavirus hebben gewonnen, zullen we de gevolgen van dichtbij moeten blijven opvolgen. Na noodmaatregelen moeten dus herstelmaatregelen komen.” (svw)

Deel dit bericht: